Precentor.nl

Projecten

Precentor in de praktijk...

Inkoopautomatisering en Batch Tracing voor Quirem

22-03-2018
Geschreven door
Precentor - Maarten Schouten

Met Quirem Medical uit Deventer heeft Precentor wel een heel bijzondere opdrachtgever gekregen. Quirem is in 2013 opgericht met de missie om een nieuwe therapie voor de behandeling van lever tumoren op de markt te brengen. Met een hoogwaardige technologie kunnen middels radioactieve bolletjes holmium, levertumoren worden behandeld. Deze techniek staat bekend als radioembolisatie.

Bij Quirem werken voornamelijk academisch opgeleide mensen. Dat merk je. Alles wordt onderzocht en alle stappen worden nauwkeurig beschreven, onder het ISO 13485-2016 kwaliteitssysteem. Want als medisch-technologisch bedrijf heb je te maken met de hoogste eisen op het gebied van veiligheid. Dat betekent dat alle gebruikte producten, inclusief de hulpmiddelen, die betrokken waren bij het productieproces getraceerd moeten kunnen worden.

Hiervoor moeten alle lotnummers (batch) bij de ontvangst van de goederen en bij de uitgifte kunnen worden geregistreerd. Van handschoenen tot steriel water. Precentor kon dit voor Quirem oplossen met SnelStart inControle en het programma Batch Tracing.
 
Verder is het organisatiemodel van een medisch bedrijf als Quirem natuurlijk wat anders dan van een doorsnee onderneming. Producten worden op voorraad genomen in een centraal magazijn. Deze producten worden uitgegeven -en dus verbruikt- tijdens het productieproces. De afdelingen waar de productie plaatsvind moeten dus kunnen bestellen bij het centraal magazijn. Uiteindelijk gaat alleen het eindproduct naar de klant. Door de standaardprocessen in SnelStart te wijzigen kon ook op deze wijze het interne verbruik worden geregistreerd en het bestelproces worden geautomatiseerd.

 

Deze software werkt prima voor Quirem
Anet de Haan, Finance Manager

QUIREM Medical

Meer info: www.quirem.com

 
« Vorige | Terug | Volgende »