Precentor.nl

Projecten

Precentor in de praktijk...

Automatiseren als het weer

04-06-2018
Geschreven door
Precentor - Maarten Schouten

Het zit een beetje op het grensvlak van mode en outdoor: de handel in regenkleding. De levertijden zijn korter dan we bij kleding gewend zijn maar er is ook sprake van seizoensgebonden handel. En van impulsaankopen! Want als de barometer naar links uitslaat vliegen de jassen, broeken en poncho’s de deur uit.

Slagman Trading heeft met ruim 25 jaar ondernemen ook de nodige ervaring opgedaan met automatiseren. Daarom liet de directie een zorgvuldige pakketselectie uitvoeren. Er was reeds positieve ervaring met SAP Business One. Maar de implementatietijd moest korter. Een belangrijke voorwaarde was ook dat het pakket zich snel aan de handel moest kunnen aanpassen. Uiteindelijk heeft Slagman gekozen voor SnelStart inControle.

Met SnelStart kan Slagman nu de partijen en artikelen in een handomdraai importeren. Artikelcodes, omschrijvingen en prijzen levert de leverancier aan in Excel formaat en na de import kloppen de gegevens feilloos met die van SnelStart. Slagman kan ook heel eenvoudig een factuur of offerte sjabloon starten in een andere taal, iets wat essentieel is voor internationale handel.

Importeren binnen of buiten de EU kan voor veel extra administratie zorgen. Ook de BTW aangifte wordt dan complexer. Slagman heeft daar totaal geen zorgen over. Met een uitgebreid grootboekrekeningschema en juist ingestelde artikelomzetgroepen zorgt SnelStart ervoor dat alle boekingen automatisch goed gaan.

Slagman kan uiteraard uit de voorraad leveren. Als de bestelling groter is dan de voorraad kan het resterende deel eenvoudig worden bijbesteld bij een leverancier. Komen deze bestellingen binnen dan is direct duidelijk voor wie de artikelen bestemd zijn. Hierdoor is er een snelle wisselwerking tussen in- en verkoop. Kortom: SnelStart zorgt voor wendbaarheid in het hele bedrijf. Want niets is zo veranderlijk als het weer!

 

Deze software biedt gewoon alles wat we nodig hebben.
Jan Slagman, directeur

Slagman Trading

Meer info: www.slagmantrading.nl

 
« Vorige | Terug | Volgende »